Sturkenboom Ravenswaaij

Bed and Breakfast

 

 

 

 

Cor en Cock Sturkenboom

Donkerstraat 13b

4119 LX RAVENSWAAIJ

The Netherlands

Tel. +31 (0)345 558 365

Fax +31 (0)345 558 994

Mobiel +31 (0)6 253 73 475

 

info@bed-and-breakfast-ravenswaaij.nl

 

Het oude weeshuis, nu het Museum der Koninklijke Marechaussee.

 

Buren Oranjestad; een compact, gezellig vestingstadje met een vorstelijke historie. Hier kun je heerlijk eten, leuk rondwandelen en de rijke geschiedenis op je in laten werken.

Oranjestad

Buren mag zich ‘Oranjestad’ noemen; in dit eeuwenoude stadje trouwde in 1551 Willem van Oranje met Anna van Egmond. En nu nog draagt onze regerende koningin Beatrix de titel ‘Gravin van Buren’! En weet je nog dat onze kroonprins Willem-Alexander anoniem de Elfstedentocht reed als W. A. van Buren?

 

De stadspoort in Buren.

 

Historie in elke straatsteen

In 1395 kreeg Buren stadsrechten en mocht stadsmuren gaan bouwen. Slechts één van de originele stadspoorten is overgebleven: de Buitenhuizenpoort. Ga door de poort en slenter langs de mooie bezienswaardigheden die het stadje bezit; historische gebouwen, stadsmuren en wallen met kanonnen, musea, de schitterende Sint Lambertuskerk met fraaie toren, het voormalige weeshuis, de waag, de stadspoort met poortgebouw en de molen ‘De Prins van Oranje’. Wil je je nog meer verdiepen? De historie komt des te meer tot leven tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige stadsgids.

 

Buren, de stadsmuur en kerk

 

Smullen & shoppen

Buren Oranjestad staat voor meer dan een vestingstadje met historische gebouwen. In de pittoreske pandjes vind je namelijk diverse gezellige restaurants, leuke winkeltjes met mooie producten zoals handgemaakte kaarsen, overheerlijke chocolade en bijzondere wijnen.